Noves Vies

Febrer 2014 - La Fiesta del Tríceps (Hotel Arts. Barcelona) 
Maig 2012 - Cops de Silenci (Paret del Sant del Bosc. Montsec de Rúbies) 
Maig 2012 - Salvatge Est (Paret del Sant del Bosc. Montsec de Rúbies)

Desembre 2011 - El Aprendiz Volador (Roca Alta) 
Novembre 2011 - Solo Ansia (Le Regard des Trois Soeurs. Rodellar) 
Setembre 2011 - Cingle de les Boixeres (Muralla Xina) 




La Fiesta del Tríceps (Hotel Arts. Barcelona)






Cops de Silenci (Paret del Sant del Bosc. Montsec de Rúbies)




Salvatge Est (Paret del Sant del Bosc. Montsec de Rúbies)






El Aprendiz Volador (Roca Alta)




Solo Ansia (Le Regard des Trois Soeurs. Rodellar)




Cingle de les Boixeres (Muralla Xina)


El Cingle de les Boixeres o Muralla Xina és un sector esportiu situat a la zona de Vilanova de Meià. Ja sigui per la seva poca quantitat de vies, o perquè es troba una mica apartat de lo que seria el nucli rocós de Vilanova, però aquest ha estat des de sempre un sector "oblidat". No obstant això, qualsevol que decideixi arribar-s'hi i veure'n la roca i l'entorn pensarà: "però és que estem bojos o què despercidiant tot aquest potencial!". Si més no, això és el que vaig pensar jo quan ara fa poc, després de també tenir-lo oblidat des de sempre, vaig anar-li a fer una visita.

L'any 2005 la gent de Vilanova hi va obrir 5 vies, la majoria d'uns 50 metres. El que he fet és (amb el seu permís naturalment) sanejar una mica les vies i posar-hi noves reunions evitant l'últim tramet fàcil del mur, de forma que ara les vies han quedat de 40 metres màxim i es poden fer de forma còmoda (i anant al loro) amb corda de 80 metres sense haver de rapelar per desmontar-les. A part d'això, hi he obert tres noves vies més i també un accés amb cordes fixes a la base del sector, de forma que ja no és necessari haver-hi d'accedir rapelant.

El Sector
Es tracta d'un espectacular mur vertical d'uns 40 metres de roca immillorable. Trobarem vies principalment tècniques, amb regles, forats i fisures. Tot i la considerable llargada de les vies, la morfologia de l'escalada fa que no es tracti d'una escalada pilosa sinó tot el contrari, moviments tècnics i difícils.

L'entorn és espectacular. El fet de què el mur de roca acabi sobtadament en horitzontal ens proporciona una terrassa amb unes vistes magnífiques. A més a més, l'orientació totalment sud del sector fa que sigui de visita obligada contemplar des del cim del sector una posta de Sol al mateix temps que podrem veure sortir la Lluna. Doneu per suposat que hi trobareu calma i zero brutícia. Que així continui.

Accés
Tenim dues opcions:

Opció A (bona pista, es pot anar amb cotxe): des de Vilanova de Meià sortim en direcció a les parets de Vilanova (Roca dels Arcs, etc). A 3,2 kilòmetres de Vilanova, just abans d'arribar a la Font de la Figuera, agafem el trencant a mà esquerra en direcció a Rúbies. Aquí comença la pista, que haurem de seguir durant exactament 8,9 kilòmetres fins arribar a una cruïlla amb un senyal de coto de caça. Allà trobarem el pàrking 1, o si seguim per la cruïlla, al cap d'uns 400 metres de mal camí arribarem al pàrking 2.

Opció B (només recomanable en 4x4): des de Vilanova de Meià sortim cap a Santa Maria de Meià (3 kilòmetres). Allà creuem el poble i al final trobarem un trencant a mà dreta en direcció a Figuerol de Meià. Aquí comença la pista, que seguirem 800 metres fins a trobar un trencant a mà dreta en direcció a Rúbies. Seguim la pista 4,6 kilòmetres més i arribarem a una cruïlla on seguirem a mà dreta en direcció a les ermites de Meià i Sant Alís. Al cap de 1,2 kilòmetres més (6,6 kilòmetres en total de pista) arribarem al pàrking 1.



Com a opinió personal d'una Vivaro i d'un Golf, els dos diuen que una bona opció es pujar per A i baixar per B, ja que el camí B només té el problema de què es força dret i de pujada patinen, però que de baixada no hi ha problemes de tocar a terra ni res, i el recorregut és més curt.

Aproximació
Un cop arribats al pàrking 2 sortim caminant en direcció al cingle que ens ha quedat just a mà esquerra a l'arribar al pàrking.


Es tracta de pujar fins al cim del cingle i des d'allà seguir baixant per la carena del cingle. Tenim tres opcions:

Opció 1: L'opció més còmoda. Un cop al cim seguim baixant uns 100 metres fins a trobar la primera fita. Ara si abandonem la carena i ens posem a baixar per la canal marcada amb fites i amb un tram de cordes fixes. Un cop a baix, tal com arribem sortim a mà esquerra fins arribar a la base del sector. 10 minuts des de P2.

Opció 2: Una altra opció és seguir baixant per la carena fins a trobar la segona fita (a uns 200 metres del cim). Es tracta de la part superior del sector, i des d'allà podem baixar al sector mitjançant un ràpel de 40 metres (al loro amb les cordes!). 5 minuts des de P2.

Opció 3: Si anem amb gos i no és un gos 4x4, no ens quedarà més remei que anar per l'opció 3. Des del cim, creuem la primera i segona fites, i baixem uns 200 metres més de carena fins a trobar la tercera fita. Allà trobarem un camí (si és que se li pot dir camí) marcat amb fites que després de barallar-nos força amb la vegetació, ens portarà a la base del sector arribant pel seu costat dret (mirant el sector). 30 minuts des de P2.


Vies
Como siempre, els graus de les noves vies són orientatius a l'espera de nous encadenes!



No comments:

Post a Comment